Shanghai Akademiet - talentlinie

Shanghai Akademiet

Shanghai Akademiet

Fra 12 - 18 år

Talentlinje - er det noget for dig?

Shanghai Akademiet er ganske enkelt et sted hvor du virkelig kan tage musik og dans alvorligt. Men hvordan og hvem er vi på Shanghai Akademiet?

 

 

Vi er ambitiøse og når langt i fællesskab. Vi er venskaber og sammenhold. Vi er nysgerrige og modige. Vi er flere koncerter årligt og en stor forestilling til sidst. Vi er en rejse hver andet år. Vi er musik, koreografi, lange øvedage men også overnatninger, hygge og good times. Vi er band, sangere, dansere og akustisk linje men vi er lige så tit sammen på kryds og tværs.

Vi er Shanghai Akademiet. Du må gerne være med.

 

Vi afholder audition på Kulturhotellet mandag d. 23. august 2021 sidst på eftermiddagen/start aften. Det konkrete tidspunkt får man besked om, når man har tilmeldt sig. 

 

Info om tilmelding HER

 

Shanghai Akademiet har 4 linjer:

 

  •  Akustisk - strygere, blæsere, fløjter, klaver, guitar, slagtøj mm.
  •  Band - Guitar, bas, trommer, keyboards, blæsere mm.
  •  Sang
  •  Dans
CF fortæller om Shanghai Akademiet  
Akustisk - strygere, blæsere, fløjter, klaver, guitar, slagtøj mm

Akustisk - strygere, blæsere, fløjter, klaver, guitar, slagtøj mm

Akustisk linje er for alle akustiske instrumenter som strygere, blæsere, klaver og guitar.

Vi spiller en blanding af pop, klassisk, rock, film musik, folkemusik og alt imellem. På Shanghai akademiet spiller vi ofte på tværs af linjerne, specielt med sangerne. 
Der vil også være mulighed for at skrive og spille egne sange, hvilket man også kan blive undervist i.

Vi spiller efter noder. Men hvis man er pianist eller guitarist og er vant til at spille efter becifringer/akkorder er det helt fint!

 

Lærer: Andreas Nielsen

Band - Guitar, bas, trommer, keyboards, blæsere mm.

Band - Guitar, bas, trommer, keyboards, blæsere mm.

Vi er et band med stort B. Bas, guitar, klaver, synth, trommer og blæsere. Men vi har også plads til andre instrumenter så kom glad, hvad end du spiller.

Vi spiller højt & lavt, hurtigt & langsomt. Fed funk, rasende rock, imponerende indie og hidsig hiphop, vi øver til det sidder og lyder som en million.

Vi indgår i fællestimerne med de andre linjer og laver koreografi, rytmer og sang, så vi kan optræde samlet til koncerter og forestillingen.

 

Lærer: Simon Bekker

Sang

Sang

Der er plads til 10 sangere på Shanghai Akademiets sang linje.

Som sanger kommer du til at være både solist og korsanger. Vi har tid sammen på sang holdet, hvor vi indstuderer, øver og udvikler krop og stemme.

Hvis du er glad for at skrive sange, kan vi arbejde med det og lave versioner af din sang med bandet eller akustisk linje.

Der er rigtig meget samarbejde med de andre hold, og du får masser af træning i at optræde og performe. Dette kulminerer i maj/juni med årets forestilling.

 

Lærer: Kristine Worre Roed Thastum

Dans

Dans

Elsker du at danse? Er du nysgerrig på at udvikle dig selv som danser? Søger du mere end bare én ugentlig danseklasse? Kunne du tænke dig at være en del af et fællesskab og et hold? Så er Shanghai Akademiets danselinje noget for dig! På en sæson når vi at berøre at hav af alsidige teknikker, workshops, koreografier, selvskabt arbejde og ser også gerne en håndfuld danseforestillinger i Aarhus m.m. Vi fokuserer på at udvikle en inspiration, en selvstændighed og at give en smag og et mod for det virkelige liv som professionel danser.  

 

Lærer: Oplyses senere

Audition 2021 - Shanghai Akademiet

Audition 2021 - Shanghai Akademiet

Talentlinjen Shanghai Akademiet afholder optagelsesprøve mandag d. 23. august 2021

Optagelsesprøven foregår på Kulturhotellet i Rønde 23. august 2021 sidst på eftermiddagen/start aften. Det præcise tidspunkt oplyses efter tilmelding. 

Du skal være mellem  12 og 18 år og må gerne søge ind på flere linjer, hvis du er interesseret i fx både dans og sang.  Du kan dog kun optages på én linje.

 

Du kan søge optagelse på akademiets 4 linjer:

  • Akustisk (strygere, blæsere, fløjter, klaver, guitar, marimba, slagtøj mm.)
  • Sang (sangere)
  • Band (Guitar, bas, trommer, keyboards, blæsere mm.)
  • Dans (dansere)

 

Facts om selv prøven:
Til optagelsesprøven skal sangere og musikere spille eller synge et stykke musik efter eget valg. Herefter gennemgår man en lille test i nodelæsningsfærdigheder, eftersyngning og - klapning af små melodier og rytmer. 

Dansere indøver gruppevis en koreografi med vores danselærer.


Tilmelding til optagelsesprøve: Send en e-mail med emnet "Audition" til kulturskolen@syddjurs.dk
Husk ved tilmelding at oplyse: Navn, alder, telefonnummer, e-mail, instrument, hvor længe du har spillet/sunget/danset, samt hvilken linje du søger.

 

Hvis du har spørgsmål vedr. Shanghai Akademiet eller audition, er du velkommen til at ringe til Kulturskolen Syddjurs på  87 53 56 68.

Undervisningsforløb - Shanghai Akademiet

Undervisningsforløb - Shanghai Akademiet

Undervisning:

Sæson 21/22: Fra september til maj er der undervisning for alle elever mandag kl. 17.15 - 20 på Kulturhotellet i Rønde. Musik- og sangelever får derudover soloundervisning og danserne mødes en yderligere dag til øvning. 

 

I løbet af året medvirker Shanghai Akademiet ved arrangementer og events. Sæsonen slutter med en forestilling på Kulturhotellet.

 

Eleverne på Shanghai Akademiet er seriøse og der er mødepligt. Forældre kan blive bedt om at hjælpe til ved arrangementer.

 

Hvert år i juni er der audition til den kommende sæson for nye elever.

 

Lærer Sang: Kristine Worre Roed Thastum

Lærer Band: Simon Bekker 

Lærer Klassisk: Andreas Nielsen

Lærer Dans: Afventer

 

 

Forestilling

Hvert år i maj/juni opfører Shanghai Akademiet en ambitiøs afsluttende forestilling, hvor kræfterne fra alle fire linjer forenes.

 

Koncerter mm.

Shanghai Akademiets elever medvirker i løbet af sæsonen ved koncerter og arrangementer i og udenfor Kulturskolen. 

 

Optagelsesprøve/audition

For at blive optaget på Talentlinjen Shanghai Akademiet, skal du kunne synge, danse eller spille et instrument på et rimelig højt niveau.

 

Yderligere info:

Christen Frost, Leder Kulturskolen Syddjurs, 87535055

Historie

Historie

I sommeren 2002 tog et helt almindeligt ungdomsskoleband til en international ungdomskulturfestival i Beijing i Kina. Rejsen blev en fantastisk oplevelse både fagligt og personligt for de unge. Da der igen indløb en invitation - denne gang til en ungdomskulturfestival i Shanghai i 2004 - begyndte et regu­lært samarbejde mellem Ebeltoft Kulturskole og Ungdomsskolen Mols; det blev starten på Shanghai Akademiet.

 

Igennem de seneste år har Shanghai Akademiet sat sit specielle kulturelle præg på Syddjurs Kommune, både igennem den daglige presse, der har vist levende interesse for Akademiets liv og levned, og gennem de koncerter og forestillinger, Akademiet har produceret og opført.

Shanghai Akademiet - Forældreudvalget

Shanghai Akademiet - Forældreudvalget

Forældre til elever i Shanghai Akademiet er automatisk medlemmer af StøtteforeningenForeningen, der arbejder til støtte for Shanghai Akademiets formål og er behjælpelig med at iværksætte arrangementer, der danner en frugtbar ramme om de deltagende unges musiske udfoldelser, at understøtte indtægtsgivende aktiviteter, der går til Akademiets deltagelse i nationale og internationale kulturelle arrangementer, at være behjælpelig med at skaffe midler til Akademiets aktiviteter udover undervisningsdelen, der er kommunalt finansieret.

Foreningens vedtægter (.pdf)   Bilag 1   Bestyrelsen  
Kulturskolen Syddjurs
Kulturhotellet
Hovedgaden 10
8410 Rønde
Tlf.: 87535668 el. 87535055
kulturskolen@syddjurs.dk
facebook.com/KulturskolenSyddjurs
EAN: 5798004440728
Træffetid:
Mandag til fredag
9 til 12 og 13 til 14